Bli en del av teamet på Nordic NDT AB

Om Jobbet

I rollen som provningsingenjör/tekniker är du antingen ute hos kund och utför jobbet på plats eller utför provning och analyserar materialet i Nordics labb. Du arbetar med kontroll av nyproducerade objekt, återkommande kontroll eller förebyggande underhåll för att mäta status och hälsan på objekt och dess kritiska komponenter. Arbetet omfattar utförande av okulärbesiktningar, ultraljudsprovning, röntgenprovning, sprickindikering och läckageprovning. Ditt arbete är varierande både vad gäller olika arbetsmiljöer, kunder och objekt. 
Under en arbetsvecka hinner du komma i kontakt med flertalet olika objekt som exempelvis tryckkärl, cisterner, rörledningar, balkar, broar m.m.
”Frihet under ansvar” är ett genomgående tema hos oss på Nordic, du ges nämligen stora möjligheter att planera arbetsdagar utifrån ditt och kundens schema. Tjänsten är placerad i Stockholm och dagliga resor i tjänsten förekommer.

Vem vi söker/Om dig

Är du nyfiken, ansvarstagande, serviceorienterad med god social förmåga och har ett genuint intresse för teknik, då är du den vi söker.
Oavsett om du är i början av arbetslivet eller har tidigare erfarenhet av liknande arbete, spelar ingen roll. Vi tror att personliga egenskaper och rätt inställning är viktigast.
Vi ser gärna att du trivs med att jobba tillsammans med andra, men även självständigt där du får ta ansvar för din egen planering, rapportering och kundkontakt.
Hos oss blir du en viktig del av Nordic, och att ha kul på jobbet ser vi som en självklarhet. Vi delar med oss av vår kunskap och kompetens i en strävan av att alltid utvecklas både som individ och företag. Vill du arbeta på ett företag som utmanar och uppmuntrar dig att bli bättre, där din idé kan bli verklighet, oavsett position, då har du kommit rätt.


Vi söker dig som har

  • Teknisk utbildning, -bakgrund
  • Goda kunskaper i Svenska och Engelska i såväl tal som skrift
  • God datorvana
  • B-körkort
Flertalet uppdrag är av hög säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap.


Meriterande men ej krav

  • Har eller har haft certifikat inom en eller flera OFP-metoder (ex. VT, MT, PT, RT, UT)
  • Kunskap / erfarenhet inom svets och fogningsteknik.
  • Tidigare erfarenhet från kvalitetssäkring, kontroll och provning

Om Nordic NDT AB

Sedan starten 1996 har vi prioriterat, säkerhet, teknik, hållbarhet och en stark servicekänsla med korta beslutsvägar.
Vi är idag 8 personer i företaget som samarbetar och delar erfarenheter med andra företag i samma bransch, vilket innebär att vi i praktiken har många fler arbetskamrater.
Det är ett omväxlande arbete och det är vanligt med nya och varierande uppdrag samt arbetsplatser inom i första hand Stor-Stockholm.
Vårt arbetsområde är Stockholm & Mälardalen men vi utför även uppdrag i övriga Sverige. Obekväm arbetstid förekommer under perioder.
Då arbetet är servicerelaterat och utförs i nära samverkan med kunderna förutsätts att Du som företagets ”Ansikte utåt” har en öppen attityd och förmåga att skapa goda relationer med både kunder och kollegor.
Vår uppgift handlar övergripande om att kvalitetssäkra konstruktioner, tidigt upptäcka avvikelser som på sikt kan orsaka kostsamma haverier eller i värsta fall olyckor.
Vi är i första hand är inriktad på provning och kontroll av metalliska material, stålkonstruktioner, tryckbärande anordningar och svetsförband.
Metoderna för oförstörande provning utförs med Ultraljud/Phased Array, Röntgen, Magnet-, Penetrantprovning samt genom Visuell inspektion, för att slutprodukten ska bli kvalitetssäkrad och driftsäker.
Samtliga tekniker är utbildade och certifierade enligt EN ISO 9712 och genomgår fortlöpande vidareutbildning för att upprätthålla och höja kompetensnivån.
Nordic NDT är ackrediterade av Swedac sedan 1997 för Ultraljud, Röntgen, Magnet-, Penetrantprovning och Visuell inspektion.
Vi utför även Stålbyggnadskontroll enligt SS-EN 1090-1, -2, -3 och -4 med underliggande Eurokoder.
Vårt lab / kontor är beläget i Saltsjö-Boo, Nacka Kommun sedan starten 1996.


Så här söker du

Rekryteringsprocessen har startat och urval sker löpande. Vid intresse så skicka gärna in din ansökan (CV och personligt brev) via formuläret.
Vid frågor angående tjänsten kontakta info@nordicndt.se.

Har du frågor kan du alltid kontakta oss!


​​​​​​​+46(0)8-715 16 60
info@nordicndt.se